Vil ikke banke lærerne

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

'Når lærerne ikke må slå vores børn, så vil vi andre naturligvis heller ikke banke lærerne på plads', siger formanden for HK/Kommunal Kim Simonsen i en kommentar i HK-sektionens fagblad.

Han fornemmer af presseomtalen af temaerne for forårets overenskomstforhandlinger på det kommunale område, at det, der står over alt andet i kommunalpolitikernes bevidsthed, det er lærernes arbejdstid, og han mistænker simpelthen Kommunernes Landsforening for at tage de øvrige kommunalt ansatte som gidsler for at fåændret lærernes arbejdstidsaftale.

'Lidt firkantet kan det lyde sådan: Hvis de øvrige kommunalt ansatte ikke banker skolelærerne på plads, så bliver der ingen kommunal overenskomst i 1999.'

Kim Simonsen vil gerne være solidarisk med de andre kommunale organisationer, men han vil ikke være gidsel. Og hvis han skal hjælpe lærerne, vil han i det mindste i dialog med dem. Han advarer Danmarks Lærerforening mod solokampagner a la 'det er synd for børnene' og skriver, at han har tidligere forsøgt at komme i dialog, men dengang lød svaret, at det ikke var DLF, men arbejdsgiverne, der havde et problem.