Debat

Lørdagsskole

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Jeg vil gerne fremsætte forslaget om, at eleverne igen skal gå i skole om lørdagen. I første omgang vil det nok møde modstand hos de ældste elever i folkeskolen og flere forældre, der gerne vil være sammen med deres børn i weekenden.

Ideen er dog værd at overveje, for hvornår kan forældrene komme på skolen og overvære eller deltage i deres børns undervisning?

Hvorfor ikke fastlægge fem skolelørdage i 1999-2000? De skal gennemføres i 'den mørke tid' og med de skiftende ugedages skema, så alle fag tilgodeses. Altså mandagens skema den første lørdag og så videre. Man kunne også tage en lørdag i hver af månederne fra oktober til marts. Den organiserede elevevaluering og skole-hjemsamtalerne kunne eventuelt inddrages i disse lørdage.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Og lad så disse lørdage åbne skolen ud mod samfundet. Lad nogle af forældrene komme til at undervise i klasser og på fællesmøder. Gør disse skolelørdage til en fest! Det kan blive fem gode dages undervisning med tilhørende forældreinteresse.

Lærerne kunne så til gengæld med de gældende tjenesteregler få lov til at vælge sig en friuge i løbet af skoleåret efter aftale med skolens ledelse. Sådan har alle på arbejdsmarkedet mulighed for at styre deres ferier. Hvorfor skal læreren ikke have lov til det?

Men dette er ikke det centrale. Kernen i ideen er, at skolen skal lukkes op.

Vi kan med stor fordel i samarbejdet bedst møde forældrene i en planlagt skolehverdag på fem skolelørdage om året.

Jeg foreslog ovenstående for ti år siden i magasinet U-information. Er tiden ikke moden nu? Hvilken skole eller kommune spiller først ud?

Flemming Lundahl

Gladsaxe