Jørgen Bjerregaard går

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Jørgen Bjerregaard har kun yderst sjældent været i Folkeskolens spalter - ja i pressen i det hele taget; medier er ikke noget, man optræder i, det er noget, man producerer, mener Bjerregaard. Gennem næsten 30 år har han passet sit arbejde som direktør for en stadigt voksende koncern, som i dag ikke blot forestår trykopgaver i stor skala på internationalt plan, men som også leverer software til verdens førende aviser, sælger Internetløsninger og annoncer. Med videre!

Og selv om det kan ses på de ugentlige regninger fra Århus, at Folkeskolen er kunde, så er det daglige arbejde ikke præget af et køber-sælgerforhold, men af samarbejdsånd. Et samarbejde, som ikke mindst skyldes Jørgen Bjerregaards holdning og ledelsesstil. Det er nemlig sådan, man laver forretning, mener han. I åbenhed og med tillid til, at samarbejdet er reelt.

I Jørgen Bjerregaards tid er Folkeskolen gået fra to til fire farver, fra arktryk til rotation og fra papir til computer. Den praktiske kommunikation mellem København og Århus foregår via ISDN-nettet, og udviklingen stopper ikke. Bag det - og midt i det - har Jørgen Bjerregaard altid været der. Som manden med modet og fremsynet. Og alle i koncernen véd, at oppe 'i hjørnekontoret' har samarbejdet med Danmarks Lærerforening altid højeste prioritet.

'Folkeskolen kan aldrig forsinkes', siger Bjerregaard, 'og det arbejder vi efter.' Den sætning er redaktør og redaktionssekretær faldet over flere gange gennem årene.

To dage før han fyldte 65 år, fortalte Jørgen Bjerregaard ansatte og kunder, at nu forlod han direktørstolen. Alle blev meget overraskede, manden er jo 65 år ung!

Herfra siger vi tak for et godt, åbent og konstruktivt samarbejde og ønsker held og lykke med det næste livsafsnit.

Jørgen Bjerregaard fortsætter heldigvis som formand for Aarhuus Stiftsbogtrykkeries Fond. Det er derfra, koncernens overskud formidles videre til forskning, kunst og almene formål. Også dén idé er tænkt og udført af den afgående.

Thorkild Thejsen