Jul i computerland

. . . men mon ikke det ender godt alligevel

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Julemanden er gået på Internet. Men ellers er han stadig den gode, gamle julemand. I hytten i Grønland sidder han og venter på alle brevene fra børnene. De kommer stadig med postmanden - og ikke på e-mail. Og ligesom i de mere jordnære julehistorier må han ofte vente forgæves. Suk og støn.

Det digitale julelys viser 2. december. Anita Hansen viser Jakob, Rune, Søren og Christian fra 2.a den julekalender, som 10. klasse har lagt på Internettet.

Santa Claus synes ikke, at han har noget at leve for. Han er bange for, at han er glemt. Selv 2. december er der kun kommet et enkelt brev til ham. Det er fra en fru Olga Smirnoff, som ønsker sig Boris Jeltsin som sovebamse . . .

Men mon ikke det ender godt alligevel.

Historien om julemanden med eksistentielle problemer og international horisont er produceret af 10. klasse på Munkebjerg-skolen i Odense.

Siden sommerferien har de to gange om ugen lånt computere på en teknisk skole og arbejdet med blandt andet julekalenderen, som nu er lagt ud på Internettet. Klassen har selv lavet tegningerne, farvelagt dem og scannet dem ind. De har også skrevet historien, som er på engelsk.