Frikvarter

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Julen har bragt velsignet bud

Der findes to slags advokater: Dem, der sætter julemærker på inkassobrevene - og dem, der ikke gør det.

Usikker oprindelse

I denne søde juletid

Den danske befolkning kan deles op i to dele. Dem, der har det ad helvede til, fordi de skal være sammen med familien. Og dem, der har det lige så dårligt, fordi de ikke skal se familien.

Sten Hegeler

- koster mange penge

Julen, denne årlige udstilling af forældreskyld og ung grådighed.

P.D. James

Os volder ej den kvide

I flere lande går der ihærdige rygter om, at EU sysler med tanken om at standardisere julen. Blandt andet pønser man på en fælleseuropæisk nissehue.

Flere danske aviser

omkring Mortensaften

Synger og danser og klapper i eders småhænder

Benediktinermunkene i det engelske kloster i Hereford begyndte før julen i 1995 at avertere med festarrangementer, også med diskotek og spiritusførende bar. Banketsalen er i den tidligere klosterskole.

Ifølge The Times

Men Jesus, ak hvor går det til

Den gamle danske jul hviler på et tysk juletræ, en østrigsk kendingsmelodi og hedenske småguder i nissehuer. Det danske element er arbejdspladsernes julefrokost-orgie.

Usikker oprindelse

Spillemand, spil lystigt op

Jeg synes, jeg har hørt for mange dårlige organister. Engang sang vi 'Et barn er født i Bethlehem', så det raslede af sted, så man skulle tro, det var 'Rock around the Clock'.

Anne Dorthe Michelsen

Nu skulle hun traktere

Gammel Aalborg-dame død under klejnebagning.

Overskrift i Aalborg Amtstidende