Debat

Svig i Vig

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Som jeg skrev i Folkeskolen nummer 46, er Morten May, Vig Skole, en gæv og uforfærdet kollega, der tør tale Roma midt imod - tør sige det, vi andre ikke tør: Blandt andet at folkeskoleloven er en gang mondænt pædagogisk gas, der ikke har meget med folkeskolehverdagen at gøre. Men sådanne ekstravagante synspunkter tåles ikke i Odsherreds Lærerkreds, for de er ikke pædagogisk korrekte - altså synspunkterne. Morten May er en dissident, der skal bekæmpes - isoleres - undertrykkes. Og det bliver han! Endda af dem, der er valgt og betalt til at varetage hans interesser!

Ifølge 'Spot' i Folkeskolen nummer 47 afholdt ovennævnte lærerkreds en 'inspirationsdag' den 7. november.

Men ikke inspiration fra Morten May. I kongeriget med verdens mest sofistikerede frihedsrettigheder inklusive grundlovens paragraf 77 ønskede han at gøre opmærksom på egne pædagogiske synspunkter. Det tåltes ikke! Ødelagde den planlagte gode konsensusstemning.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

De etablerede synspunkter var ikke til eftersyn og debat - kun til bekræftelse og eventuel hyldest! Derfor blev han beordret til at forføje sig. Vi kender scenerne til hudløshed: Magt mod ånd - undertrykkelse af anderledes tænkende - men altid fra dele af kloden, hvor fundamentale menneskerettigheder nyder tvivlsomme kår! Det, vi bruger timer på at banke ind i hovedet på børnene, at der er frihed for såvel Loke som Thor, er ikke et sted på Sjælland!

Naturligvis er 'bortvisningen' foregået 'pænt' og korrekt i det 'pæne' Danmark - af et lige så 'pænt' verbalt tæskehold!

Alligevel: Er vi 60 år tilbage i tiden og nogle hundrede kilometer sydpå? Er vi i Kina - Burma - Tibet?

Nej - såmænd Odsherreds Lærerkreds!

Kan man formode, at det er en repræsentativ flig af DLF i 1996? At kredsen efterfølgende undskylder hændelsesforløbet - altså overgrebet mod åndsfrihed og demokrati - føjer kun spot til skade!

Derfor er mit spørgsmål til 'Store moder Vandkunst': Accepterer man en sådan 'episode' uden andre konsekvenser end - nå- såh?

Eller betragtes det som et hændeligt uheld, som vi må leve med og risikere gentager sig?

For så er jeg fandeme den, der er skredet - med tilbagevirkende kraft!

Niels Christian Christensen

Bagterpskolen, Hjørring