Her går grænsen

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

'Hensigten er at styrke samarbejdet mellem DLF og BUPL om at fastholde og udvikle det faglige niveau i folkeskolen, blandt andet ved at egentlige undervisningsopgaver varetages af lærere og det socialpædagogiske arbejde af pædagoger.'

Sådan lyder det indledningsvis i grænseaftalen mellem Danmarks Lærerforening og BUPL, Forbundet af Pædagoger og Klubfolk. Herefter beskriver aftalen de to arbejdsområder og præciserer, hvornår man skal være medlem af det ene eller det andet forbund. Som udgangspunkt organiserer BUPL personer, der har gennemgået en pædagogisk uddannelse, medmindre DLF har forhandlings- og aftaleretten for de pågældende, for eksempel ledere af børnehaveklasser.

Aftalen trådte i kraft den 1. august 1992 og afløste dermed en tidligere grænseaftale fra 1985. Aftalen kan opsiges med tre måneders varsel.