Grethe Thrane

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Vi har med sorg modtaget meddelelsen om, at Grethe Thrane er død, 50 år. Hun døde efter kort tids sygdom. Det var ikke uventet, idet vi siden midten af april har vidst, at hun var alvorligt syg. Hun efterlader sig to voksne børn, en søn og en datter.

Grethe Thrane havde hovedparten af sine timer i skolens basisgruppe, og her så hun en stor opgave i at være bredt favnende og omsorgsfuld i arbejdet med en børnegruppe, som ikke altid har det nemt.

Med kærlighed og konsekvens tog hun hånd om hvert enkelt barn, og hun så en ære i at arbejde fagligt med børnene. En opgave, som til tider var utaknemmelig og på ingen måde nem. Hun var god til at fange børnene på deres interesser, og således lykkedes den svære undervisningsopgave alligevel for hende.

Børnene reagerede med uro og usikkerhed, da klassens øvrige lærere på nænsom vis fortalte dem, at Grethe Thrane var meget syg. De snakkede ofte om hende og bekymrede sig om, hvordan hendes børn nu skulle klare sig. At børn også kunne være voksne, krævede en forklaring. Deres kaotiske følelser blev bearbejdet ved at sende tegninger og hilsener til deres Grethe.

Foruden undervisningen i basisgruppen var Grethe Thrane engelsklærer i nuværende 5.b. En opgave, hun nød, fordi den udfordrede hende på anden vis.

Børnene elskede hendes engelsktimer og reagerede på oplysningen om hendes sygdom med stor bekymring. Også de skrev breve og lavede tegninger til hende og hjalp hende dermed i det svære sygdomsforløb. Da hendes liv sang på sidste vers, havde hun ifølge sin datter planer om en tur til England med klassen, når hun blev rask.

Med ukuelig optimisme kæmpede hun til det sidste. En kamp for livet, som var svær at være vidne til for hendes to børn, som fra første prognose ikke havde haft meget at have håb og optimisme i. Hun blev fulgt til graven på en smuk sommerdag af familie, venner og naboer. Også skolens personale var repræsenteret.

Grethe Thrane efterlader sig et tomrum hos de børn og kolleger, som hun betød så meget for.

Vores tanker går til hendes familie, ikke mindst børnene Anne Mette og Erik.

Æret være Grethe Thranes minde.

Personalet ved Hornbæk Skole

Randers