Sikker chat

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

En ud af fem amerikanske børn, der jævnligt går på internettet, har modtaget seksuelle tilnærmelser enten i form af egentlige tilbud eller opfordringer til 'fræk chat', viser en ny undersøgelse blandt 1.500 børn og unge. Herhjemme er der ikke foretaget tilsvarende undersøgelser, men politiet modtager jævnligt anmeldelser fra forældre, hvis børn er blevet udsat for seksuelle krænkelser via nettet.

Derfor lancerede Det Kriminalpræventive Råd og Red Barnet kampagnen 'Sikker Chat' den 1. november. Målet er at lære børn en række enkle færdselsregler, når de chatter på nettet. Kampagnen henvender sig til både børn og forældre og består blandt andet af foldere til alle landet skoleelever og hjemmesiden www.sikkerchat.dk

Her kan man finde oplysninger om chat eller maile til sikkerchat@redbarnet.dk for gode råd og vejledning.

Da den engelske udgave af sikkerchat-rådgivning åbnede i oktober 2000, modtog den gennem de første seks måneder mere end 500 e-mail fra børn og forældre.

Powered by Labrador CMS