Ingeniøren-net

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

er netudgaven af ugeavisen 'Ingeniøren' og en god website for lærere, som underviser i naturvidenskabelige emner og matematik: www.ing.dk

Det er en meget omfattende website med mange velskrevne artikler med mange links, som sagtens kan bruges af lærere.

Danmarks Evalueringsinstitut har netop åbnet en database om initiativer, der skal fremme børns og unges interesse for naturvidenskab og teknik.

Der er jo en udbredt bekymring, fordi de unge mennesker i stadig mindre grad vælger uddannelse inden for disse områder. Også læreruddannelsen er ramt. Det er naturligvis betænkeligt i et samfund, der bygger på anvendelse af naturvidenskab og teknik. Alene for at holde samfundet i gang er der brug for temmelig mange mennesker med indsigt.

Dansk Naturvidenskabsformidling driver databasen: www.natfag.dk,og hensigten er at skabe overblik over initiativerne, så man måske kan opnå en vis synergieffekt, fordi man kan finde beslægtede projekter, projekter i samme lokalområde og så videre.

Ved åbningen er der 450 registrerede projekter, men brugerne kan via databasen selv registrere flere.