Praktikaftale på bordet igen

Aftale om aflønning for i år på plads

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Hvis man ikke i løbet af denne måned får forhandlet en lokalaftale om vilkårene for at have lærerstuderende i praktik, så skal lærerne have 235 kroner i timen for vejledningstimer med videre, som ikke er lagt ind i lærerens almindelige arbejdstid. Det blev i sidste uge løsningen på de massive problemer, der er opstået i kølvandet på den nye praktikaftale. Kommunernes Landsforening, Undervisningsministeriet og Lærernes Centralorganisation har i fællesskab erkendt, at problemerne kan være opstået som følge af, at aftalen først var endeligt underskrevet i juni, og fordi de flesteseminarier først alt for sent indleverede deres bestillinger af praktiktimer.

Fra Danmarks Lærerforenings side har der aldrig været begejstring for den nye aftale, som indebærer, at man lokalt skal indgå aftaler i henhold til, hvordan det enkelte seminarium ønsker at definere sin studie-ordning for praktik. Formanden for fagligt udvalg Jon Kowalczyk glæder sig derfor over, at Kommunernes Landsforening nu også er indstillet på en egentlig genforhandling af aftalen fra juni og håber på en central aftale, gerne med mulighed for lokale fravigelser. Som det blandt andet kom frem på kongressen for nylig, så giver ideen med lokale aftaler massive praktiske problemer, når man på en enkelt skole har studerende fra tre-fire forskellige seminarier.