Debat

Lærer, der nyder sit otium

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Den 28. september 1998 blev jeg trekvarthundrede år. Jeg havde nogen tid i forvejen indbudt 'folk og fæ' til mundgodt på Nimtofte Hotel og var i rigt mål blevet 'begavet'.

Jeg regnede ikke med, at jeg skulle opleve noget tilsvarende på selve dagen. Men den største overraskelse kom alligevel på min fødselsdag.

Formanden for kreds 134, Hans Rechendorff, kom med tre flasker rødvin og med den lille etikette, at den var vellagret og designet netop til mig, men min kone kunne også lide den, så også tak fra hende.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Efter mange års medlemskab af Danmarks Lærerforening var der en hilsen fra formanden for foreningen, Anni Herfort, idet der i hendes tak også var den glædelige oplysning, at jeg fra nu af ikke længere skulle betale medlemskontingent. Tak derfor.

Et lille resumé om de mange år: Dimitteret fra Marselisborg Seminarium 1961, femårige aftenlinie med præp - seks gode år på seminariet.

Ved fastansættelse på Feldballe Centralskole ansøgte jeg Randers Amts skoledirektion om, at andet pædagogisk arbejde kunne blive indregnet i min anciennitet, men det blev en blindgyde i første omgang, men en fornyet henvendelse med ønske om, at min ansøgning gik videre til Undervisningsministeriet, gav pote. Jeg fik anciennitet fra 1. oktober 1958.

11-timers-reglen har jeg stiftet bekendtskab med, det er, som om Bertel Haarder har haft så megen magt, at den faktisk er gået i glemmebogen. Haarder var meget fremsynet, Marselisborg og andre seminarier blev nedlagt, lærermanglen ville være overstået i 1998, var hans formening.

I Folkeskolen august 1997 var der 46 sider med mange ledige lærerstillinger, i august i år var der kun 45 sider, så hans profetering har vist lidt skibbrud. Kære arbejdende kollegaer, når overenskomsten til næste år skal til afstemning, så lad være med at sige som tillidsmanden på Fjordsgades Skole i Århus, der i regionalradioen udtrykte sin skuffelse over, at resultatet sidst blev et ja: 'Nu bliver der heldigvis ingen strejke'. Kæmp med åben pande, lad være med at krybe i flyverskjul.

Kay Ove Nielsen

Ryomgård