www.folkeskolenjob.dk

Folkeskolen har premiere på en ny hjemmeside, der gør det nemt at orientere sig i jobjunglen

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Se kun de helt rigtige stillinger, når du søger efter et job. Få sendt en mail, når der er et ledigt job, der passer til dine ønsker. Få hjælp til at skrive og sende din ansøgning elektronisk.

Det er nogle af de muligheder, som Folkeskolens nye hjemmeside 'Folkeskolen Job' giver adgang til.

På Folkeskolens hjemmeside har man hidtil kun kunnet se en fortegnelse over en række af de stillingsannoncer, der er blevet indrykket i bladet, men med den nye hjemmeside tages en række faciliteter i brug, der gør det nemmere at finde rundt mellem stillingerne, og som samtidig udvider mulighederne for at søge job.

En ny mulighed er at oprette sig som bruger. Man lægger sine jobønsker ind på siden og får så automatisk besked, hvis der er job, der opfylder ens ønsker, eller man kan med et klik få de nye job, der passer til ens ønsker, frem på skærmen under overskriften 'Mine job'.

Man kan også lægge sit curriculum vitæ (cv), oplysninger om for eksempel uddannelse og erhvervserfaringer, ind. De vil så kunne sendes med, hvis man vælger at sende en elektronisk ansøgning. Gør man det, er der mulighed for at se, hvordan cv'et ser ud hos modtageren, ved at klikke på layout.

Brugeroplysninger er kun tilgængelige, hvis man er logget på ved hjælp af et password. Andre kan derfor ikke se oplysningerne, mens brugeren løbende kan tjekke og ændre sine egne oplysninger.

Uanset om man er oprettet som bruger eller ej, kan man surfe rundt mellem stillingerne. Til hjælp er de inddelt geografisk og efter kategori, så der kun kommer det ønskede udvalg frem. Det er muligt at vælge, om stillingsopslagene skal præsenteres alfabetisk eller med de nyeste øverst.

Opslagene er ensartet opbygget, så de er nemme at overskue. Øverst står navnet på kommunen eller amtet, arbejdsstedet og stillingsbetegnelsen. Selve annonceteksten svarer til den tekst, der har stået i Folkeskolen. Det er desuden muligt at få vist, hvilken lokalkreds i Danmarks Lærerforening arbejdsstedet hører under, og man kan få stedet vist på et Danmarkskort, så man præcist kan se, hvor det ligger.

Hvis der er mulighed for det, og man vælger at sende en onlineansøgning, bliver der automatisk hentet en række oplysninger fra jobannoncen. Brugeren kan så nøjes med at skrive selve ansøgningen og bagefter få den at se i redigeret form, før den sendes videre med et klik.

For at hjælpe ansøgere videre fra jobopslag til job er der adgang til en række korte oplysende artikler, der fortæller om, hvad en ansøgning og et cv bør indeholde, hvordan de bør opbygges, hvordan jobsamtalen kan forberedes og forløbe, hvad der er værd at vide, hvis man skal flytte på grund af et nyt job, og hvilke fremtidsmuligheder et job i folkeskolen giver. Der er også artikler om at tackle ansøgningsforløb set fra skoleledelsens og andre arbejdsgiveres synsvinkel.

De overenskomstmæssige forhold og de pligter og rettigheder, man har i et job, er beskrevet i en artikel på Danmarks Lærerforenings hjemmeside. Den er der link til fra 'Folkeskolen Job'.

'Folkeskolen Job' har adressen www.folkeskolenjob.dk