Danske sider:

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

På Danmarks Radios børnesider www.dr.dk/oline/hytten/anmeld.htm er der anmeldelser og links til Harry Potter-fansider på både engelsk og dansk. Det er et godt sted at starte for de voksne, der gerne vil vide, hvordan andre voksne bedømmer Harry Potter.

www.harrypotterskandinavien.com/ er en kommerciel side, hvor man kan købe alt muligt Harry Potter-tingeltangel. Der findes desuden en komplet ordbog med forklaringer på ord og navnes oprindelse. Den kan man såmænd godt lære noget af. For eksempel står der om den venlige kæmpe Rubeus Hagrid:

'Han er en kendt kæmpe i den græske mytologi, hvor Hagrid betyder 'kæmpe', og Rubeus betyder 'juvel'. Han blev udstødt fra Gudernes palads - Olympen, men Zeus fik medlidenhed med kæmpen og gav ham jobbet som vogter over uønskede væsner i Olympen. I dette univers er han også nøglebærer og passer forunderlige dyr. At han er en godtroende kæmpe med hjertet på det rigtige sted, er der vist ingen tvivl om. Rubeus stammer fra Det gamle Testamente, hvor han er stamfar til en israelitisk stamme'.

Maria er 12 år, hun bor på færøerne og har lavet sin egen hjemmeside - på dansk.

heima.olivant.fo/~thm/maria/maria.htm

Den fungerer vældig fint med både chatrum og diskussionsforum plus spil, quiz og generelle oplysninger om Harrys gøren og laden.

Denne uges NETopNU er skrevet af Hjørdis Beier