Arne Plesner

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Det var med stor sorg, at vi modtog meddelelsen om Arne Plesners død i efterårsferien.

Arne har været ansat på Augustenborg Skole siden 1973. Vi har oplevet Arne som en engageret og dynamisk lærer i alt, hvad han foretog sig. 'Hvad du gør, gør det helt - ikke stykkevis og delt' har været kendetegnende for Arne.

I lærerkredsen har vi mistet en fagpolitisk kammerat, en utrolig slider, men først og fremmest en rigtig god ven.

Et mindeord for Arne kan blive meget langt - Arne spildte ikke livet. Som 70-årig blev Arne afskediget, men fortsatte til skolens glæde og tilfredshed som vikar, samtidig med at Arne fortsat tilbød sin arbejdskraft i fagforeningen.

Fagforeningen fyldte meget i Arnes tilværelse, og Arne fyldte meget i lærerkredsen. Arne knoklede i perioder i døgndrift med foreningsarbejde.

Han markerede holdninger og fastholdt sine mål såvel pædagogisk som fagpolitisk.

Men det vigtigste for ham har altid været undervisningen. Han var en inspirerende underviser og en god opdrager, for hvem den enkelte elev var i centrum.

Arne var et åbent og udadvendt menneske, der altid var parat med en hjælpende hånd.

Midt i sorgen over ikke at skulle drikke en fredagsbajer eller have andre hyggestunder med Arne vil vi glæde os over de mange gode timer, vi har haft med Arne, og håbe på, at noget af Arnes humør og livsmod vil leve videre i os andre.

Farvel til en god kollega, kammerat og ven!

Arne Sørensen

kredsstyrelsen

skoleleder

Sønderborg og Omegns Lærerkreds