Debat

Frustreret faglighed

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

I Folkeskolen nummer 41 fremturer Henning Jakobsen atter i forvirret frustration over, at andre højt uddannede faggrupper faktisk er i stand til for tiden at afhjælpe den akutte mangel på seminarieuddannede folkeskolelærere.

At den angiveligt vrede og minsandten ligefrem bestyrtede Henning Jakobsen kæmper så halsstarrigt for sin egen faggruppes anseelse og rettigheder, kan eller vil vel næppe nogen bebrejde ham. Når imidlertid den sure galde så tydeligt slår over i aldeles ubegrundet fortørnelse over, at andre får ordentlige arbejdsvilkår og en rimelig løn, som er til at leve for, ja, så går der i sandhed da galskab i fagligheden.

Som faglig organisation er DLF naturligvis forpligtet til ikke bare at varetage de seminarieuddannede folkeskolelæreres, men tillige alle andre fuldgyldige medlemmers interesser. Hvilket omvendt ikke forhindrer DLF i fortsat at støtte op bag den nuværende folkeskolelovs udtrykkelige intention om, at der først og fremmest skal ansættes lige præcis seminarieuddannede lærere. Længere burde den diskussion sådan set slet ikke være. Medmindre da den sammenbidte Henning Jakobsen vil ende med at fremstå som en middelalderlig oldermand, der forgæves kæmper for sit lavs mere tvivlsomme privilegier. Hvilket for alvor ville være ufrivilligt morsomt!

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Niels Skipper Petersen

Hirtshals

Powered by Labrador CMS