Nyrup: Nej til kig i Danlæs

Statsministeren afviser Venstres krav om offentliggørelse af Danlæs-undersøgelse

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Statsminister Poul Nyrup Rasmussen afviser at lade offentligheden kigge med i Danlæs-undersøgelsen.

'Det er en dårlig idé at give de enkelte skoler og klasser point', svarede statsministeren på det ny folketingsårs allerførste spørgsmål i Folketingets spørgetime til Venstres næstformand Lars Løkke Rasmussen. Han forsøgte forgæves at få statsministeren til at sige, at de konkret opnåede resultater af skolernes undervisning ikke bør holdes hemmelige for omverdenen.

Lars Løkke Rasmussen ville gerne bruge undersøgelsen som et afsæt for en dialog med sin drengs skole om læsefærdigheder, men statsministeren ser det nærmest som en udhængning.

'Børn starter i folkeskolen med forskellige forudsætninger, opnår forskellige resultater, afhængig af hvilken grad forældre læser sammen med dem, om man kommer fra en boglig eller arbejderbaggrund. Karaktergivningen til de enkelte skoler og den enkelte klasse giver ikke et fair indtryk af, hvordan den pågældende folkeskole fungerer', sagde Poul Nyrup Rasmussen.

'Med hensyn til karaktergennemsnit skal man huske, at det drejer sig om mennesker, om børn, om vores folkeskole. Det drejer sig om at tilretttelægge nogle rammer, så børn kan komme bedre af sted i tilværelsen end før. Det drejer sig om at tilrettelægge en fornuftig udveksling af positive erfaringer, så børnene kan udvikle deres talent', sagde han.

Læs hele debatten på www.folketinget.dk-Claus Djørup er journalist på Fagpressebureauet

Powered by Labrador CMS