Inge Skov Hansen

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Inge Skov Hansen døde lørdag den 9. oktober sidst på eftermiddagen, 53 år.

Inge døde efter lang tids sygdom, der i mange år periodevis har fyldt familien med tanker, om det også denne gang skulle gå godt, om lægerne kunne få bugt med sygdommen. Den sidste sygdomsperiode beegyndte i slutningen af januar, men håbet var der. Efter sommerferien begyndte Inge igen på Over Jerstal Skole, men måtte opgive klassearbejdet efter en kortere periode.

Inge var en fighter, der trods sygdom helst ville passe sit arbejde på skolen. Hun har gennem årene periodevis været i behandling, men forsømte stort set ikke sin undervisning og slet ikke skolebørnene.

Med sin ligefremme facon var Inge en af de markante skikkelser på skolen, hvor hun blandt andet vil blive husket for sit engagement omkring børnene i skoleklinikken.

Hun var en fagligt dygtig lærer, der har undervist mange børn i matematik; men ikke mindst gennem sine mange timer i specialundervisningen har hun givet adskillige elever et fagligt skub, når det var tiltrængt.

For elevernes ve og vel lå Inge på sinde. De svage skulle hjælpes. Hun stillede krav til eleverne, de skulle lære noget. Inge var direkte og kontant. Sådan kunne hun også være over for kolleger, men de største krav stillede hun til sig selv. Inge var flittig, utrættelig og viljestærk.

Vore tanker og medfølelse går nu til hendes familie, der stod hende nær: Nicolai, børn og svigerbørn.

Kollegerne på Over Jerstal Skole

Markvard Hovmøller