Konkurrence i historiefortælling

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

»... der lå en død mand. Han var helt hvid i hovedet. Sylespidse tænder, kulsort hår og smalle øjne. Jeg skreg, og pludselig åbnede han øjnene. Jeg så ind i to gule smalle øjne ...«.

Fredag den 26. september stod Amalie fra 5.c på Bakkegårdsskolen foran et par hundrede kammerater. Hun fortalte, og hun fortalte så godt, at hun vandt konkurrencen. Foran alle de andre bloddryppende historier, som eleverne fra en række 5.-klasser i Storkøbenhavn havde udtænkt og trænet sig i at fortælle. Genren, som Amalie stillede op i, hed gys, de to andre genrer i konkurrencen hed fantasy og eventyr.

Fra skolernes start og frem til slutningen af september gav den professionelle historiefortæller Hans Laurens børn på 15 skoler i hovedstadsområdet en »værktøjskasse« i historiefortælling. Med den i hånden lærte børnene blandt andet at huske historien i kapitler, at huske historien med kroppen og at lade ordene lægge sig i munden alt sammen for at fremme den frie mundlighed, som Hans Laurens påpeger er et meget vigtigt redskab til kommunikation.