Folkeskolens leder:

Prøvelsernes tid

Underrubrik

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Prøvetiden er forbi, nu kommer prøvelsernes tid. Ordene faldt fredag på DLFs kongres, kort tid efter at Anders Bondo Christensen var blevet genvalgt med stående ovationer. Valget gælder for de næste fire år, men prøvelserne begynder nu. For det er nu, der skal forhandles arbejdstid. Det bliver svært, og meget kan gå galt. Men kongressen gav Anders Bondo og hans forhandlerteam det bedst tænkelige afsæt. Af de 308 delegerede stemte alle undtagen to for resolutionen om arbejdstid.

Der bliver forhandlet fra fredag i denne uge og frem til slutningen af november, derefter skal aftalen til urafstemning. Hvis de bliver enige. Nu skal det vise sig, om de kommunale arbejdsgivere mener det alvorligt, når de som ansvarlige for folkeskolen siger, at de ønsker en tidssvarende folkeskole for alle børn i alle kommuner.

Nu skal de vise, om de vil sætte handling bag de mange fine ord ved at give lærerne de rammer i hverdagen, der skal til for at holde skole efter Folketingets intentioner og lovkrav.

-th

side 6

Nu skal der forhandles arbejdstid. Det bliver svært, og meget kan gå galt