Debat

Gå med ud og leg

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Til Dorthe Gramstrup (Folkeskolen nummer 40): 26 børn og én voksen, ja, det er naturligvis vildt, og det håber jeg, at du og dine kolleger prøver at gøre noget ved over for kommunen.

Men ellers: Ser man kun vanskelighederne og har et noget negativt børne- og forældresyn, ja, så ville et besøg af mig nok ikke hjælpe. Jeg ser det ikke som min opgave at fortælle dig, hvad du skal gøre, men hvis du også synes, børn bevæger sig for lidt og er for lidt ude, må du, hvor du er, og sammen med andre, prøve at gøre noget ved det. Måske kunne I finde ud af at gå ud og lege med børnene i frikvartererne. Det gør mange af »gårdvagterne« på Fyn i disse måneder, og børnene er så glade for de gamle lege, at de hiver fat i de gårdvagter, der ikke af sig selv organiserer lege. Børn er stærkt voksensøgende, og helst vil de have voksne, der selv er i gang og selv er med.

Ikke mindst for de små skolebørn ville det være dejligt og be­tryggende, hvis læreren gik med ud at lege og snakke i frikvartererne.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Som du ser, er der mindre krævende ting, du kan gøre, hvis du synes, det er for vildt at tage i skoven.