Debat

Debat med substans

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Hvis man skal nå at få svar på indlæg optaget i Folkeskolens spalter fra det ene nummer til det andet, er svarfristen kort. Dertil kommer, at pladsen er begrænset. På den baggrund og i betragtning af det sene tidspunkt i forhold til kongressens afvikling svarede jeg Djon Bak og Bo Nielsen, som det fremgår af nummer 39.

Det er bare min opfattelse, at kredsformandsmøderne har væ­ret rundt omkring de rejste problemstillinger, ligesom spørgsmål og svar har været en vigtig del af mødeafviklingen.

Jeg beklager, at formanden og næstformanden for Vejlekredsen har fået den opfattelse, at jeg mener, at det er odiøst at debattere. Det ligger mig fjernt. Det var jo netop derfor, vi iværksatte medlemsdebatten, som kredsene jo per tradition har et stort ansvar for, og hvor hovedstyrelsens medlemmer deltog, når de blev inviteret.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Jeg synes, det er rigtig godt, hvis Niels Christian Sauers svar har skabt mere klarhed. De dækker nemlig godt det, der er enighed om i hovedstyrelsen og ligger til grund for professionsstrategien.

På nuværende tidspunkt i forløbet ville det være halsløs gerning at gå ind i flere detaljer, fordi de ville været baseret på alt for mange ubekendte. Foreløbig har vi taget stilling til den overordnede tankegang i en ny arbejdstidsaftale den er jeg fortaler for, hvis tiden følger med.

Kommer der til at foreligge et resultat, som vi skal tage stilling til, så er jeg overbevist om, at Djon Baks efterlysning af nuanceringer vil give resultat, for så skal der tages stilling, og som altid vil det være vægtningen af den konkrete aftale, der vil være afgørende for, om resultatet kan anbefales.