Anmeldelse

Tiktak-tal

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Jonna Høegh har skabt et nyt lille matematikhæfte, "Tiktak-tal", som et supplement til "Matematik-tak for børnehaveklassen". Det kan på ingen måde erstatte det første.

Fakta:

Titel: Tiktak-tal

Forfatter: Jonna Høegh

Pris: 25 kroner

Sider: 24 sider

Serie: Matematik-tak

Type: Hæfte

Forlag: Alinea

"Tiktak-tal" træner børnenes forståelse af ordenstal og mængdetal. Hæftet tager udgangspunkt i opgaver fra "Matematik-tak" og gentager nogle af disse på en ny måde og arbejder dybere med andre.

Hæftet er en større udfordring for børnene end det første arbejdshæfte, "Matematik-tak for børnehaveklassen". De hurtige børn kan selvstændigt arbejde med nogle af opgaverne, men der er også opgaver i hæftet, der kræver en forklaring og vil udfordre dem.

Det er en væsentlig fordel ved "Tiktak-tal", at der arbejdes videre med billederne fra det første arbejdshæfte. Eleverne bliver øvet i at undersøge billederne bedre. Hæftet leger med tal på en ny måde, som de noget øvede børn godt kan lide.