Anmeldelse

Elevens værktøjsbog til samfundsfaget 8.-9. klasse

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Nogle gange kommer der bøger, hvor man undrer sig over, hvorfor de dog ikke er blevet skrevet noget før. Sådan en bog er "Elevens værktøjsbog til samfundsfaget 8.-9. klasse". Den er en grundigt sammensat og meget brugervenlig opslagsbog for elever i skolens ældste klasser.

Fakta:

Titel: Elevens værktøjsbog til samfundsfaget 8.-9. klasse

Forfatter: Niels Lysholm, Karsten Møller

Pris: 177,50 kroner

Sider: 87 sider

Serie: Ind i samfundsfaget

Type: Bog

Forlag: Alinea

Bogen er skrevet til brug i samfundsfag og har i alt 37 opslag. Der er tale om faglige begreber, som anvendes i samfundsfaget, men der er også tale om teknikker, genrer og kommunikationsformer, som man kan have brug for at få defineret eller forklaret. Mange af opslagene vil sagtes kunne bruges i andre faglige sammenhænge. Det, der gør denne bog rigtig god, er, at den på bedste leksikonmaner først definerer begrebet, hvorefter man kan vælge at læse den mere uddybende artikel. Det elevvenlige kommer af, at opslagene er sat overskueligt op, der er mange illustrationer, og så er forklaringerne de fleste steder eksemplificerede.

Den fagligt stærke elev kan udfordres ved at bruge bogen til at forfine og nuancere sit arbejde. Den fagligt svage elev kan finde hjælp og støtte ved arbejdet med selvstændige opgaver og projektforløb. Perspektivet ved at bruge en bog som denne vil være, at eleven på en eventuel ungdomsuddannelse får brug for viden om og evnen til at kunne begrebsafklare.  

Alt i alt er der her kommet en bog, som det vil blive svært at undvære i samfunds- og andre fag.