Henrik Mogensen

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Med stor sorg modtog vi på Blåbjerggårdskolen i Esbjerg 14. september meddelelsen om vores gode kollega Henrik Mogensens død.

Henrik var et altfavnende musikalsk menneske, som i udøvelsen af én af sine musikinteresser, sanger i skolens kor, fik et ildebefindende, som medførte døden. Henrik blev kun 48 år.

Henrik var en afholdt og respekteret lærer af sine elever både på Blåbjerggårdskolen og på Kulturskolen i Esbjerg, som han delte sin undervisningstid med. Henrik prøvede uafladeligt at gøre sine elever interesseret i samspillet i musikken, så børnene fik lyst til at gå videre med musik i andre sammenhænge, hvilket lykkedes på ret overbevisende måde. Mange af skolens nuværende og tidligere elever spiller således i dag i ét af byens mange orkestre.

Henrik sang med i Esbjergs dygtige og kendte Treenighedens Drenge- og Mandskor, hvor han med sin smukke bas var med til at lægge bund til drengenes lyse stemmer. Henrik spillede med i FDF's orkester, hvor han også var kredsleder, ligesom han i en række år var en engageret leder af Vesterhavsgarden i Esbjerg.

Som kollega var Henrik en inspirerende samarbejdspartner, hvor gode idéer stod i kø for at blive realiseret. Mange gode musikmøder, mange musikfestivaler og skolekoncerter vil vi mindes i taknemmelighed, dit brændende engagement vil vi altid savne.

Venner og kolleger på Blåbjerggårdskolen

Esbjerg