Nye lærere strømmer til

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

De sidste tre år har Øst-Djurs Lærerkreds hvert efterår inviteret studerende og nye lærere på sightseeing for at motivere dem til at søge job på Jyllands næse. Samtidig har Østre Skole i Grenaa inviteret potentielle ansøgere til middag og rundvisning med deltagelse af byens ejendomsmæglere og boligudlejere. Målet er at fortælle, at der findes et alternativ til cafémiljøet i Århus, og at der også er fagligt attraktive skoler nord for Risskov. (Se Folkeskolennummer 47/2000).

Indsatsen har givet 40 nye lærere til skolerne i de fem Djursland-kommuner: Ebeltoft, Nørre Djurs, Grenaa, Rønde og Midtdjurs. De nyansatte kommer direkte fra seminarierne i Århus, Silkeborg og Haderslev. Flere af dem har endda valgt at bo på egnen.

'Vi har ikke længere ubesatte stillinger. Men vi må fortsat gøre noget ekstraordinært, når vi skal tiltrække nye lærere', siger Knud Erik Jensen, der er næstformand i Øst-Djurs Lærerkreds. Kommunerne bliver også nødt til at hæve lønnen for nyuddannede, mener han. Og det har byrådet i Grenaa allerede indset, så nye lærere dér nu begynder på et højere løntrin.