Fokus på børnearbejde

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Mellemfolkeligt Samvirke har udviklet to nye undervisningsforløb om børn og arbejde. I 'Statusspil' og 'Meningsmålinger' sættes der fokus på skoleelevers status på arbejdsmarkedet og på de vidt forskellige interesser, der er forbundet med børnearbejde. Forløbene, der er omtalt i nyhedsbrevet 'Global Undervisning' nummer 10, tager udgangspunkt i, hvilke ønsker børn har til fremtiden, og hvordan de bedst får opfyldt disse ønsker. Efter 1. oktober kan man finde forløbene på www.u-land.dk

Få frivillige asyllærere

Asylansøgere har brug for undervisning og adspredelse. Derfor forsøgte Beredskabskorpset i Odense i begyndelsen af sommerferien gennem omtale i den lokale lærerforenings blad at få pensionerede lærere til på frivillig basis at være med til at etablere et undervisnings- og kulturmiljø for folk fra Irak, Iran, Bosnien og Afghanistan.

Desværre er der kun få, der har meldt sig indtil nu, men Beredskabskorpset har ikke opgivet håbet. Kan man undervise i engelsk, gymnastik, samfundsforhold, sport og håndarbejde, eller kan man yde lektiehjælp, så ring på telefon 6311 0544.