¡Biblioteket på vagt

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Det er ikke kun børnebibliotekarer, der kan træffes online. På biblioteksvagten.dk deler en række danske folkebiblioteker opgaven med at besvare spørgsmål fra lånerne mellem sig. Tjenesten, der startede som forsøgsprojekt på tre biblioteker i 1999, omfatter i dag 22 biblioteker.

Man kan stille spørgsmål på e-mail og chat alle ugens dage, også uden for bibliotekernes normale åbningstider. Man vil ofte kunne få svar her og nu. Man skal ikke forvente udførlige svar, men i stedet henvisninger til litteratur og kilder på nettet. Der er grænser for, hvad man kan få svar på, og dansklærere skal ikke sætte næsen op efter at slippe for forberedelsesarbejde: 'Vi påtager os ikke fortolkninger af bøger og/eller forfatterskaber', understreges det på hjemmesiden.

w www.biblioteksvagten.dk