Vi skal videre

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Så kom Undervisningsministeriets længe ventede IT-strategiplan.

Fokus skal flyttes fra at lære om IT til at lære med IT.

Det betyder, at der skal satses på udvikling af nye værktøjer til vidensdeling og på udviklingen af flere virtuelle tilbud, blandt andet et virtuelt gymnasium og et virtuelt folkeskoletilbud til børn bosat i udlandet.

Hele planen kan læses på nettet sammen med en række artikler skrevet af forskere og fagfolk på området. www.it-strategi.dk

I Weekend Nu, Danmarks nye weekendavis, skriver Ole Grünbaum:

'Danmark skal være verdens førende IT-nation. Indtil videre er vi førende på ét område, nemlig i produktion af ministerielle rapporter om IT-udviklingen'.

Weekend Nu's netavis hævder at være en nyskabelse inden for genren netaviser. Det nyskabende består i, at netudgaven ikke vil være en elektronisk udgave af den trykte avis. Ganske vist vil man lægge en del artikler direkte ud på nettet, men i løbet af ugen vil der komme nye artikler til, som kun vil findes på nettet. Desuden ønsker man en levende debat med læserne om emner, som avisen kan tage op og behandle journalistisk.

www.weekendnu.dk

Det er også ligesådan, www.folkeskolen.dk fungerer!