Trætop-skole

Engelsk skole går utraditionelle veje

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Undervisningen foregår jævnligt i trætoppene på Coombes-skolen uden for London. Her har skolen nemlig fået bygget nogle træhuse i luksushulestil med både vinduer og radiator, så man også kan være der om vinteren.

Det er bare ét af mange spændende initiativer på den engelske skole. Susan Humphries fra Coombes-skolen fortalte og viste billeder på legepladskonferencen i Lund i Sverige i sidste uge.

Trætop-husene har været længe undervejs, og det er helt med vilje. Det skal tage tid, er skolens filosofi, fordi så kan børnene følge med i ændringerne og forstå dem. Og børnene er med til det hele. Når store kraner og gravemaskiner arbejder på skolens grund, står børnene på behørig afstand og følger med. Undervejs bliver der taget et utal af fotos, som lærerne senere viser børnene og taler med dem om.

Coombes-skolen huser også et mini-Stonehenge lavet af granitblokke fra en nedlagt havnekaj. Det skal fortælle børnene om tidligere tiders magi.

Lærere og elever planter træer hvert år, og på skolens grund er der så mange æbletræer, at hvert barn kan tage æbler med hjem i sæsonen.

Skolen er om sig, hver gang der er mulighed for at hente noget gratis og brugbart. Et par gamle robåde står i skolegården.Her er godt at samles til fortælling, rim og remser.

Stier er vigtige, så dem har skolen mange af. Nogle har høje træer ved siden, der nærmest danner en tunnel. Der skal være steder at gemme sig og lege.

Et af skolens projekter hedder 'Rock around Britain'. Her har skolen fået hentet kæmpe sten og klippeblokke fra forskellige steder i landet. En sten er af en kunstner hugget ud som et hoved - i stil med stenene på Påskeøen. Andre sten står, som de er fra naturens side. En særlig porøs sten bestående af fossiler er specielt god til at studere mos og insekter på, fortæller Susan Humphries.

hela