Dengang

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Ved Margit Schaleck

For 50 år siden

Statsministeren i skoleradioen

Det er blevet tradition, at skoleradioen i anledning af rigsdagens åbning den første tirsdag i oktober bringer en udsendelse 'Hvem har valgt dem?' om landets styre.

Det er hensigten på forskellig vis at levendegøre det kendte stof om valgretsbestemmelserne. Men samtidig ville man gerne orientere eleverne om det arbejde og de problemer, politikerne må tumle med i den kommende rigsdagssamling. Trontalens politiske fagsprog vil skoleradioens unge lyttere dog næppe kunne forstå ret meget af. Derfor har statsminister Erik Eriksen lovet at fortælle eleverne om, hvilket lovgivningsarbejde han og hans kolleger på rigsdagen må beskæftige sig med i vinter - med andre ord: Skoleradioens lyttere får lov til at høre statsministeren 'holde trontalen' en gang til - specielt tilrettelagt for dem.

Folkeskolen nummer 39

september 1951

For 25 år siden

1.000 lærere på kursus i samtidsorientering

Lærerhøjskolen er godt i gang med at forberede et ekstraordinært kursusprogram i faget samtidsorientering. Der sigtes imod 30-40 kurser, hver med en varighed på godt fire dage; kurserne skal gennemføres over hele landet i månederne januar, februar og marts 1977. Der bliver på holdene plads til omkring 1.000 lærere, som bevilges tjenestefrihed i den tid, kurserne varer, meddeler DLH-avisen.

Lærerhøjskolens ekstraordinære kursusvirksomhed i samtidsorientering gennemføres på baggrund af en særbevilling fra Undervisningsministeriet på 600.000 kroner. Kurserne tilrettelægges af en arbejdsgruppe med Mette Koefoed Bjørnsen, Institut for historie og samfundskundskab, DLH, som formand.

Arbejdsgruppen er endnu kun ved starten af sine overvejelser, men det er dog fastlagt, at der til november skal holdes kursus for de instruktører, som senere skal gennemføre kurserne i samtidsorientering.

Folkeskolen nummer 38

september 1976