Fagforbund for usmidige

Politikerne glade for Leg og Læring. Men de bureaukratiske problemer kaster skygger

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Ikke tilfredsstillende. Sådan lyder dommen fra Martin Bach-Vilhelmsen til de organisatoriske dele af projektet med Leg og Læring i kommunen. Martin Bach-Vilhelmsen er tidligere skoleinspektør og nuværende formand for børne- og familieudvalget i Skive Kommune 'Desværre kan jeg ikke på det område anbefale det til andre. Erfaringerne har bekræftet de bureaukratiske problemer.

Hvis samarbejdet mellem lærere og pædagoger skal have muligheder fremover, må de to fagforbund finde nogle mere smidige ordninger', mener udvalgsformanden.

Martin Bach-Vilhelmsen forlod skolevæsenet for at blive politiker for godt et år siden. Med et lille grin siger han, at netop de bureaukratiske problemer med pædagogerne i skolen var et område, hvor han åndede lettet op, da han lukkede skoledøren bag sig.

'Jeg vil meget nødig være den, der skal ud for at forklare det for en større forældrekreds. Man kan lige se dem sidde og ryste på hovedet. Vi har jo faktisk oplevet, at lærere og pædagoger kan arbejde udmærket sammen og få noget godt ud af det for børnene. Vi har også fået undervisningsbegrebet gjort bredere. Det er godt. Men hvor vi vender os hen for at få en løsning på de organisatoriske problemer, ved jeg ikke.

For ingen synes jo, at det er godt nok nu', siger Martin Bach-Vilhelmsen Også borgmester Per Jeppesen, som var med til at starte projektet Leg og Læring i 1997, kalder det irriterende, at man på skolerne har skullet bruge tid og energi på det i stedet for på indholdet i Leg og Læring. Han erkender, at det har været frustrerende for de ansatte, men overordnet er han godt tilfreds - ligesom resten af byrådet, mener han - med Leg og Læring.

'Det spolerer ikke min overordnede glæde. Vi ville jo bruge begge faggrupper for at udnytte de forskellige intelligenser, som børnene har. Og på trods af slagsmålene er både børn og forældre glade for det. Så håber jeg, at man rent organisatorisk kommer videre'.

Borgmesteren fremhæver, at der ikke som ventet har været en besparelse i Leg og Læring. Tværtimod har det kostet kommunen tre-fire millioner kroner om året. Så man skal ikke indføre det for at spare penge, siger han.

hbj

Powered by Labrador CMS