Ærgerlig sag

Lærerkredsen synes, at Skive-sagen har trukket alt for langt ud

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

For Leif Primdal, kredsformand i Skiveegnens Lærerforening, har voldgiftssagen omkring, hvordan pædagogerne i Skives skoler skulle være ansat, taget en hel del tid de sidste halvandet år.

'Det værste for medlemmerne er, at det har taget så lang tid. Der er gået halvandet år, fra voldgiften var afgjort, til vi nu i Skive Kommune er ved at have placeret hver enkelt ansat. Jeg synes, Skive Kommune har været alt for langmodig og ventet på Kommunernes Landsforening (KL) - mens de ansatte kunne gå rundt og være meget usikre på deres ansættelsesforhold', siger Leif Primdal.

Han har talt med kommunen centralt om, hvor de enkelte skulle placeres.

Kommunen har spurgt skolelederne, hvordan de enkelte ansatte arbejder.

'Vi har flyttet diskussionerne væk fra skolerne. Det har alle været enige om. Det var vigtigt for os, at samarbejdet ude på skolerne ikke kom til at lide under det, og det håber jeg også er lykkedes', siger Leif Primdal.

Oprindeligt drejede det sig om 20 børnehaveklasseledere i hele kommunen. Der er syv-otte stykker, som skal skifte til BUPL's overenskomst, fordi de har hovedparten af deres beskæftigelse her. To er endt med dobbelt ansættelsesbrev (som Karsten, se artikel), og der er også et par stykker, hvis sag endnu ikke er afgjort. Undervejs er der også flere, som er rejst.

Leif Primdal ser mange problemer med voldgiftsdommen på skoler, hvor de to grupper arbejder tæt sammen.

'Det er blevet endnu mere bureaukratisk. I stedet for to grupper har vi nu tre grupper med forskellige ansættelsesvilkår. Der er skolefritidsordningspædagogerne, som er på BUPL's overenskomst. Så er der børnehaveklasselederne, som har en lærerlignende aftale. Og endelig er der lærerne. Der er blevet mere administration', siger Leif Primdal.

'Og så kan man endda risikere, at nogle ansatte skal flytte frem og tilbage med opsigelsesvarslet på op til seks måneder, fordi de skal flyttes, hvis de skifter nogle timer mellem de to overenskomstområder.

Så skal de overflyttes - med opsigelsesvarslet. Derfor kan man komme i den situation, at Karsten Hansen for eksempel næsten skoleår skal overflyttes til BUPL's overenskomst, for så året efter at blive flyttet tilbage. Det er grotesk. Især fordi KL efter voldgiftssagen meldte ud, at der nu var en klar afgørelse.

Det har vist sig, at det har man langtfra', tilføjer han.

hbj