Lærere kopierer ulovligt

Mange kender ikke reglerne for kopiering

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Lærerne kender ikke reglerne for kopiering. Det kan være forklaringen på, at der finder omfattende ulovlig kopiering af undervisningsmaterialer sted på skolerne.

Det mener konsulent Thomas Scharff fra Copy-Dan, den organisation, der på vegne af forfattere, forlag og producenter forvalter ophavsret.

'Vi har kørt to kampagner over for i alt 3.000 skoler for at indskærpe reglerne, men de fleste lærere kender dem alligevel ikke og har aldrig læst aftalen om dem', siger Thomas Scharff.

Dermed bekræfter han påstanden fra formanden for Brancheforeningen for Undervisningsmidler, direktør Lars Tindholdt, der mener, at ulovlig kopiering er en substitut for indkøb af nye undervisningsmidler.

'Det er ikke alarmerende, når man ser på rapporterne fra de fire-fem procent af skolerne, vi er i kontakt med, men man kan godt forestille sig, at de holder lidt igen, fordi de rapporterer til os', siger han.

Det er navnlig kopiering af engangsmaterialer, der fylder billedet.

'Vi får rapporter, hvor kopiering af engangsmaterialer udgør over en tredjedel. Det er voldsomt. Lærernes undskyldning er, at det er svært at identificere, hvad der er engangsmaterialer. Kategorien er ikke 100 procent defineret'.

kaare