For lidt om sex

Unge får ikke nok at vide om sex. Skolen er dog bedre til oplysning end forældrene

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Danske skolebørn får ikke nok seksualundervisning. 56 procent af de unge har, efter eget udsagn, kun fået meget lidt eller slet ingen seksualundervisning i skolen, viser en undersøgelse foretaget af Ungdomsringen. 240 unge mellem 13 og 18 år var med i undersøgelsen.

Af de, der har fået seksualundervisning, er 42 procent utilfredse med undervisningen. En del unge mener, at læreren slipper for let ved bare at vise en video. Andre mener, at undervisningen ville være bedre, hvis der kom en voksen udefra, der vidste mere om sex og turde tale om det.

Alligevel er skolen topscorer, når de unge skal angive, hvor de har fået den bedste seksualundervisning. 30 procent peger på skolen, mens kærester får godt 16 procent. Forældrene er her helt nede på knap otte procent.

De unge føler sig dog velinformerede om sex. To tredjedele mente, at de vidste nok. Størstedelen af dem var drenge.

Rapporten 'Den Umulige Opgave' kan bestilles hos Ungdomsringens sekretariat på telefon 7582 8477.mk