Debat

Usikker drift med SkoleKom

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Som informationsteknologivejleder på en større folkeskole i Køge er jeg nødt til at udtrykke min beklagelse over den fuldstændigt uacceptable driftssikkerhed, der øjensynligt er på SkoleKom. SkoleKom er den funktion hos UNI-C, der tager sig af brev- og konferencekommunikation undervisere imellem. Det er selvfølgeligt muligt at anvende sin egen Post Danmark-brevkasse (den fungerer nemlig altid) eller den, man nu er tilsluttet, men vi vejledere er jo blevet tudet ørerne fulde med SkoleKoms fortræffelighed og har af den grund anbefalet en opkobling til vore kolleger. Ideen er også udmærket. Interessegrupper inden for undervisning, lokale specialgrupper og privat brevkasse, der er målrettet mod netop vore interesser.

I dette år har antallet af nedbrud været langt over 25. Det betyder, at man ikke modtager den post, man forventer i disse perioder. Det kan selvfølgelig, ligesom i den normale postkasse, være mere eller mindre vigtige forsendelser.

Situationen skal ses i sammenhæng med, at skolerne betaler dyrt for at være tilkoblede, og at det nemt kunne undgås, at disse situationer opstår. Det ville blot kræve flere parallelkoblede systemer, som man selvfølgelig har i andre postserverselskaber. Her er det en nødvendighed, da disse er reklamefinansierede, og man ville miste sine kunder ved gentagne nedbrud. For SkoleKom betyder det åbenbart ikke noget at holde på kunderne.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Jeg indrømmer, at mit indlæg er surt, men det er mig, der som vejleder støder på forståelige beklagelser hos kollegerne, og jeg har gentagne gange rettet henvendelse til SkoleKom uden resultat.

Hvis ikke en større driftssikkerhed kan opnås, ser jeg personligt ingen grund til at fortsætte et samarbejde med SkoleKom, og jeg vil i hvert fald ikke anbefale mine kolleger at tilslutte sig.

Jeg imødeser et svar fra SkoleKom her i bladet.

Per Andreasen

informationsteknologivejleder

Ellemarkskolen, Køge