Lydia Korsvik

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

I sommerferien modtog vi den sørgelige meddelelse, at vores kollega Lydia Korsvik var død. Lydia blev for to år siden ramt af en alvorlig kræftsygdom. Med al sin energi kæmpede hun imod sygdommen, men måtte til sidst give op. Lydia Korsvik blev 52 år.

Lydia havde været ansat på Stubbæk Skole siden 1970. Vi her på skolen har mistet en meget afholdt og respekteret kollega.

Vi mindes Lydia som et usædvanligt menneske. Hun brændte for sit lærerjob og engagerede sig med stor faglig dygtighed og entusiasme i såvel arbejdet med eleverne som i pædagogiske debatter på lærerværelset.

Kvalitet og kreativitet var nogle af nøgleordene for Lydia. Hun leverede altid det bedste, når det gjaldt arbejdet med eleverne, men også i forhold til forældre og kolleger. Hun besad den værdifulde evne at kunne begejstre - at kunne få andre med på ideen og skabe noget i fællesskab. At skabe billeder - at lege med form og farver havde en stor plads i hendes liv.

Sidste skoledag før sommerferien deltog Lydia i et arrangement på skolen. Her fik vi alle mulighed for at sige farvel til hende. Det var med megen værdighed, hun gennemførte denne dag.

Lydia gav meget, og hun fik også meget igen ikke mindst fra de tre børn Niels-Jakob, Kristian og Lisbeth samt hendes mand Trygve, for hvem savnet må være meget tungt at bære. Vor dybe medfølelse går til den familie, Lydia alt for tidligt måtte forlade.

Æret være Lydias minde.

Kollegerne ved Stubbæk Skole