Den gode lærer

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

'Når skolebørn og forældre i de kommende uger tropper op i skolen, er det næppe med den forventning, at de træder ind på en kampplads. Spændingen og glæden ved alt det nye ved skolestarten vil forhåbentlig være uforstyrret af udsigten til et skoleår, der varsler megen uro omkring skolen.

Først og fremmest er der forårets overenskomstforhandlinger, hvor der allerede er ladet op til et opgør mellem de kommunale arbejdsgivere og lærerne om lærernes arbejdstidsaftaler. Kommunerne vil forlange, at lærerne er mere til stede på skolen for de samme penge, og at de får mindre tid til forberedelse af undervisningen. Formålet er at sikre, at de mange ekstra elever, der kommer i folkeskolen i de kommende år, kan blive undervist, uden at det fører til en betydelig vækst i de kommunale udgifter.

Danmarks Lærerforening har på forhånd varslet kamp til stregen og fastholder ufortøvet, at folkeskolens budgetter må udvides markant i de kommende år, og regningen sendes til skatteborgerne.'

Fra Berlingske Tidendes leder,

2. august