Skolefodbold æres

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Forrige lørdag blev Svend Aage Ringbæk hædret med Knud Lundbergs Ærespris på 10.000 kroner for sit store, men stille arbejde med Ekstra Bladets Skoleturnering.

Siden den første turnering med blot 40 fodboldhold i 1961 har Svend Aage Ringbæk styret det organisatoriske. Og det siger ikke så lidt. I 1984 kom pigerne med, og sidste år spillede flere end 40.000 skoleelever med i Ekstra Bladets turnering.

- Svend Aage Ringbæk har ydet en smuk indsats i dansk fodbold. Skoleturneringen begyndte som en mistbænk for senere at blive til et drivhus, og i dag er turneringen en institution - et fodboldgartneri. Alle, der er blevet til noget eller har haft det sjovt med bolden, har været gennem Svend Aage Ringbæks skoleturnering. Bare for at nævne nogle stykker: Brødrene Laudrup, Preben Elkjær, Peter Schmeichel og Martin Jørgensen, som vi i år har tildelt Knud Lundbergs Fair Play Pris, sagde formanden for Lundberg-komiteen, journalist Niels-Jacob Andersen ved prisoverrækkelsen. Den foregik på Præstø Stadion i anledning af Præstø IF's 100-års jubilæum.

Æresprisen er opkaldt efter Knud Lundberg som en anerkendelse af hans livslange indsats som spiller og debattør.