Krav i dialog

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Hovedstyrelsens oplæg til overenskomstforhandlingerne i 1999 er trykt i tre forskellige medlemsdebatpjecer -én til undervisere i den kommunale folkeskole, én til ansatte på amtskommunale skoler og én til lærere på private grundskoler. Medlemmerne får pjecerne i denne måned i forbindelse med de medlemsmøder, som de fleste steder holdes på hver enkelt skole. Herfra samler kredsene og de faglige foreninger forslag til overenskomstkrav sammen og sender dem ind til DLF's sekretariat inden den 10. september.

Derefter behandles forslagene af fagligt udvalg og hovedstyrelsen frem til overenskomstkongressen i Kolding den 30. september - 1. oktober. Bagefter forsøger man at koordinere kravene med andre organisationer på det kommunale område, for eksempel sygeplejersker og pædagoger samleti Funktionærernes og Tjenestemændenes Fællesråd, Kommunalt Forhandlingsfællesskab, og den 17. december opstiller Kommunale Tjenestemænd og Overenskomstansatte, der er forhandlingsorganisation for hele det kommunale arbejdsmarked, de samlede krav.