Gitte Schmidt

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Søndag den 19. juli 1998 sov Gitte Schmidt stille ind i sit hjem omgivet af sine kære: Gunner, Lene, Lars, Karsten samt svigerbørn. Forud er gået tre svære år med sygdom. En smertefuld tilstand, hvor håb, fortvivlelse og sorg konstant har vekslet.

PåØstre Skole i Middelfart har vi fulgt Gitte i hele sygdomsforløbet, og håbet havde vi sammen med hende. At Gitte nu ikke mere er her, er svært at forstå; det har ramt os alle dybt.

Siden 1974 har Gitte haft sit virke påØstre Skole. Med sin faglige dygtighed, sin store omsorg - langt mere, end professionen krævede - og altid gode humør blev Gitte meget afholdt og respekteret af elever og forældre.

Mange børn har givet følt det, som rejste de hjemmefra, når de forlod skolen og mor Gitte.

I kollegakredsen var Gitte højt respekteret for sit samvittighedsfulde og engagerede arbejde og ikke mindst for sit store hjerte; ingen gik forgæves til hende; altid klar til at lytte eller at hjælpe.

Vi på skolen vil huske Gitte for mange dejlige små og store episoder, hvor hun som en medlevende personlighed gjorde sig synlig med en rammende og kvik sønderjysk bemærkning eller kommentar til hverdagens forskellige begivenheder.

Med Gitte kunne man aldrig være i tvivl om, at det var hendes kærlighed til og omsorg for egen familie, der var hende vigtigst. Som familiens omdrejningspunkt har Gitte med sin varme og sit positive livssyn været aktivt medvirkende til, at familien trivedes og fik et usædvanligt nært forhold. Gittes største bekymring i de sidste svære måneder var da også, om hun nåede at være med, da Lene færdiggjorde sin uddannelse som sygeplejerske, og da Karsten blev student. Viljen og kærligheden bar hende igennem.

Kendetegnende for Gittes omsorg var, at hun havde planlagt sin egen begravelse; selv trøstende ord til de efterladte havde hun tænkt på.

Farvel til en kær kollega, som vi må være taknemmelige for at have fået lov at lære at kende.

Gitte gav så meget; sorgen og tabet er stort.

Vores tanker går til Gunner, Lene, Lars og Karsten, som Gitte alt for tidligt måtte forlade.

Lærerne påØstre Skole

Middelfart