Ro i klassen

Nyt disciplinudvalg: Det skal handle om retning, ikke om kæft og trit

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Undervisningsministeren nedsatte lige før sommerferien et udvalg, der skal komme med forslag til, hvordan der kan komme mere ro i de danske skoleklasser. Formand for grundskolerådet, sognepræst Kathrine Lilleør, sidder for bordenden. Hun fortalte kort om udvalget på Sorø-mødet:

»Man kunne godt få den mistanke, at det er et udvalg for røde æbler og spanskrør, men det er det ikke. Det handler ikke om kæft, trit og retning, men om retning«, siger Kathrine Lilleør.

Udvalget prøver at finde frem til skoler, der har regler for god opførsel, som med succes er integreret i skolekulturen. Eksemplerne kan så inspirere andre skoler til selv at udvikle regler, der passer til akkurat deres skolekultur.

»Formålet er at værne om lærerne, så de kan komme til at udføre deres job som undervisere«, uddyber Lilleør. Peter Hess fra DLFs hovedstyrelse sidder i udvalget.

jvo@dlf.org

Powered by Labrador CMS