Ny bladservering

Folkeskolen tager hul på nyt bladdesign

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Det er kedeligt og gammeldags. Cirka sådan kan man opsummere det, som læserne fortalte redaktionen i en række fokusgruppeinterview, sidst Folkeskolen fik gennemført en stor læserundersøgelse.

Bladets indhold fik høje karakterer, og vores troværdighed var helt i top i læsernes evaluering. Men vores layout var der mange, der ikke var tilfredse med. Siderne med anmeldelser fik vel nærmest dumpekarakterer, mens resten af bladet var okay, men altså kedeligt og gammeldags.

Det har vi nu gjort noget ved. Sammen med bladets faste layouter, Rikke Ellebæk Pedersen, layouter Mette Stenshøj og bladkonsulent Flemming Sørensen har vi udviklet det nye layout. Projektleder har været redaktionssekretær Kay Astrup Christensen.

De nye skrifttyper er mere læsbare, og der vil for fremtiden være flere indgange på siderne. Man skal kunne begynde både i overskriften, i billedet, billedteksten eller i faktaboksen. Og det skal være nemt at finde de mange ekstra tilbud, der ligger på folkeskolen.dk

Der er foretaget enkelte nye redaktionelle ændringer, og det nye layout er også påvirket af bladets anstrengte økonomi. Vi prøver på én gang at være både bedre og billigere.

Når den første »Skolebænk«-udsendelse på dk4 går i luften tirsdag aften, vil man kunne se, at vi også der har »skiftet layout«. Optagelserne foregår ikke mere i Dansk Skolemuseums 30er-klasselokale, men er flyttet til dk4s studier.

Vi har også travlt med at gennemføre forbedringer på folkeskolen.dk

Den grafiske udformning skal moderniseres, og det skal blive lettere og hurtigere at finde de mange tilbud. Resultaterne dér kan ses om nogle måneder.