Anmeldelse

Stolespillet

Spillet til indlæring og brug af forholdsord

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Forholdsord er noget af det vanskeligste at lære Det gælder for børn i alle aldre og i særdeleshed for elever med udenlandsk baggrund.

Målgruppen for dette spil er børn mellem tre og syv år. Spillet kan bruges sammen med et enkelt eller to børn eller i en lidt større gruppe

Spillet består af tyve kort, der illustrerer en handling, som barnet skal gentage. En barnestol er nødvendig for at gennemføre spillet. En dukkestol plus en dukke kan også bruges.

Barnet trækker et kort og udfører den handling, der er illustreret på kortet. Barnet beskriver sin handling, og den voksne bekræfter beskrivelsen: Ja, du står ved siden af stolen. Spillet kan varieres, for eksempel ved at den voksne og barnet skiftes til at trække kort og beskrive handlingen, eller ved at et andet barn beskriver kammeratens handling.

Der arbejdes med følgende ord: på, med, ved siden af, bagved, foran, rundt om, uden, fra, ind under og op over.

Illustrationerne virker lidt gammeldags, måske på grund af pigens påklædning: en grøn spencer over en blå bluse. På benene har hun pink strømpebukser. Billederne illustrerer dog tydeligt den handling, som eleven skal gentage.

Spillet anbefales til brug i børnehaveklasser og ved undervisning af tosprogede børn.

Tove Kettner Heiberg