Kolding vil skabe ildsjæle

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

»Målet er at skabe ildsjæle inden for naturfag og at gøre eleverne formidlingsvante«, fortæller Jørn Chemmitz, der er naturfagskoordinator i Kolding. Han er også skolekonsulent og leder af en af kommunens fem naturskoler.

»Experimentarium henvendte sig til forvaltningen og spurgte, om vi som kommune er interesseret i at yde en særlig indsats på naturfagsområdet. Det er vi«.

Han fortæller, at Experimentarium har betalt uddannelse og ophold, mens kommunen dækker transport og aftensmad de tre dage i København. Lærerne har fået en fælles tidspulje til arbejdet. Men der er alligevel forskel på, hvor meget tid de har fået, fordi nogle af skolerne selv har lagt mere tid oveni.

Jørn Chemmitz er med på de tre uddannelsesdage i København og fremhæver elevernes nye lærdom, deres samarbejde og lærernes netværk.

»Mit overordnede indtryk er, at det kører godt. Mange af pigerne her er fagligt stærke, men de har trykket sig. Her kommer de meget mere frem og viser, hvad de kan. Og nogle af drengene ser ved samme lejlighed, at de måske klovner for meget. Jeg glæder mig til at se elever og lærere udvikle formidlingen af naturfag videre ude på skolerne. Det her skal der satses på. Det er min klare holdning«, siger Jørn Chemmitz.

Han drømmer om et tværgående fagudvalg i naturfag.

Skolerne i Kolding og Experimentarium taler desuden om sammen at stå for en naturfags-event til foråret.

hl@dlf.org