Anmeldelse

www.rummet.dk

www.rummet.dk

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Der udgives løbende mange lettilgængelige fagbøger til brug i grundskolen. Alligevel vil mange lærere opleve, at elevernes primære informationssøgning ofte foregår på internettet. Hvis dét er et vilkår, må der i det mindste stilles disse krav til en hjemmeside: Pålidelighed, konsekvent ajourføring og overskuelighed.

Fakta:

Titel: www.rummet.dk

Type: Internet

Forlag: Danmarks Rumcenter

Da det er Danmarks Rumcenter, tilknyttet Danmarks Tekniske Universitet, der står bag denne hjemmeside, skulle både lødighed og formidling af de nyeste forskningsresultater være sikret. Og da man fra første klik har det fulde overblik, synes ovenstående krav at være honoreret.

Hovedemnerne er Solsystemet, Universet og Rumfart. Her findes rigtig mange korte og informative artikler illustreret med få velvalgte billeder. Man kunne dog ønske sig en mere læsevenlig opsætning, hvor der var tænkt mere på den sproglige formidling. Animationerne af tidevand, formørkelser og så videre er heller ikke noget at råbe hurra for.

Test og spil samt Rumbiografen, der rummer mange filmklip af blandt andet månelandinger, er mere på underholdningssiden; men det kan man også lære noget af. Herudover fyldigt materiale, der er målrettet folkeskolen henholdsvis gymnasiet. Til folkeskolebrug er der forslag til undervisningsforløb, mens udfordringen til gymnasieeleverne består i spændende øvelser, blandt andet under anvendelse af specielle computerprogrammer.

Der skal således ikke være tvivl om hjemmesidens store målgruppe - og hvor den trods alt løber tør for informationer, kan man trække på de mange foreslåede link.