Hvad skal der ske med elevplanerne?

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Gøres frivillige

Det Radikale Venstre: »Skolen skal selvfølgelig have en fælles holdning til det grundlag, som skal bruges til at samarbejde om den enkelte elev. Men det synes jeg man skal udforme på den enkelte skole. Det er der, ansvaret ligger. Når man dikterer det fra centralt hold, blander man sig i den professionalitet, som skolen skal ose af. Vi kunne lige så godt lade være med at have en læreruddannelse, hvis vi kunne styre det hele fra centralt hold«, siger Marianne Jelved.

Socialistisk Folkeparti: »Elevplanerne skal være frivillige, og de skal målrettes. Men de kan godt bruges. Hvis du for eksempel har en elev, der er i risiko for at sakke bagud, så er det vigtigt, at du kan følge op og have en tæt dialog med forældrene. Men jeg synes, det er vanvittigt at udarbejde elevplaner i alle fag og alle klasser«, siger Pernille Vigsø Bagge.

Kristendemokraterne: »Elevplanerne skal afskaffes«, siger Bodil Kornbek

Enhedslisten: »Det er et unødigt tidsspilde. Det er ærgerligt, at superdygtige, faglige lærere skal bruge deres tid på at sidde og udfylde skemaer i stedet for at undervise. Selvfølgelig skal man se på den enkelte elev. Men hvis man skal have tid til det, kan det ikke nytte, at man bruger tiden til at udfylde skemaer«, siger Johanne Schmidt-Nielsen.

Ny Alliance: »De skal forenkles og gøres mere frie. Jeg tror, skolerne vil vælge meget forskelligt, hvis de får frie muligheder for det. Og man skal turde den forskellighed, ellers bliver det bare bureaukrati og tidsspilde«, siger Anders Samuelsen.

Bevares

Socialdemokraterne: »Jeg synes, at skriftlighed i evalueringen er en rigtig god idé. Men jeg mener, at vi skal gå igennem, om elevplanerne er blevet for detaljerede. Det ville have været rart, at de var blevet gennemført på baggrund af et forsøgs- og udviklingsarbejde«, siger Christine Antorini.

Venstre: »Elevplanerne skal have lov til at blive udviklet ordentligt, for de er utrolig vigtige. De skal samordnes med uddannelsesplan og uddannelsesbog. Og så skal der stilles gode it-løsninger til rådighed, så det ikke volder problemer. Men vi vil gå længere, så også forældrene skal komme med skriftlig evaluering. Når lærerne skal stå til ansvar for, hvordan eleven udvikler sig, så skal forældrene også«, siger Tina Nedergaard.

Det Konservative Folkeparti: »Jeg tror, at elevplanerne er ved at finde det niveau, som de var tiltænkt. Det er nok et godt redskab, og jeg tror, at lærerne i samarbejde med skoleledelsen har fundet et rimeligt niveau«, siger Jens Jørgen Nygaard.

Dansk Folkeparti: »De skal bevares. Jeg har hørt meget få forældre klage over dem og mange forældre være glade for, at de er kommet«, siger Martin Henriksen.