Hvad mener fødevareordførerne om skolemad?

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Kirsten Brosbøl, Socialdemokraterne:

»Det er vigtigt, at sunde kostvaner bliver grundlagt så tidligt som muligt, derfor skal der indføres sund mad til alle børn i daginstitutioner og skoler. Det er helt afgørende for at få stoppet fedmebekæmpelsen, at elever får mad i skolen. Skolemadsordningen skal være forældrebetalt. Desuden skal der også være fri adgang til koldt drikkevand på skolerne, så børn ikke drikker så meget sodavand«.

Per Clausen, Enhedslisten:

»Der skal være skattefinansieret, sund økologisk mad til skoleelever. Jeg mener, at skolemad ud over at være et måltid også skal inddrages i det pædagogiske arbejde, så der også kommer et undervisningsmæssigt element omkring sund kost«.

Christian H. Hansen, Dansk Folkeparti

»Der skal laves nogle ordninger omkring kost i skolerne, så eleverne får en ordentlig ernæring. Vi mener, at skolemadsordninger er en rigtig god idé. Det skal være en kommunal opgave, hvor kommunerne selv afgør, om de vil skattefinansiere ordningen eller lade skolemaden være direkte forældrebetalt. Det skal politikerne på Christiansborg ikke blande sig i. Skolemaden skal laves i samarbejde med ernæringseksperter, der kan råde og vejlede i, hvordan ordningen skal tilrettelægges, og sørge for, at maden bliver sund. Den opgave må kommunerne løse, men det kan godt være, at de skal have tilført yderligere midler for at kunne finansiere det«.

Ole Glahn, De Radikale:

»Alle kommuner skal tilbyde en madordning på skolerne. Skolemadsordningen skal være forældrebetalt, dog skal de forældre, der har fået fripladsordning til deres barn i eksempelvis børnehaven, have mulighed for at få gratis skolemad. Desuden ser vi gerne, at skolemaden er økologisk, og så er det et krav fra De Radikales side, at maden er ernæringsrigtig og ikke friturestegt fastfood«.

Leif Mikkelsen, Ny Alliance:

»På sundheds- og ernæringsområdet er et af vores kerneområder gratis skolemad til alle. Det har høj prioritet hos os at give børnene en god start på livet, og derfor vil vi have indført skattefinansieret mad i skolerne«.