Millioner til undervisningsmidler

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Danske folkeskoleelever skal have bedre og mere spændende undervisningsmidler i fremtiden. Derfor sætter Undervisningsministeriet nu et projekt i gang, der skal udvikle nye tidssvarende undervisningsmidler.

Bevillingen lyder på 13 millioner kroner, hvoraf de ti er bevilget af Erhvervsfremme-Styrelsen.

Efter en udbudsforretning har ministeriet valgt at lade to konsortier deltage i udviklingsprojektet. Det ene består af Dansklærerforeningens Forlag, Geografforlaget og Mikroværkstedet, det andet af Orfeus, DR TV-Åben og Alinea.

- Der er et stort behov for at få udviklet nye tidssvarende undervisningsmidler. I dag udnytter vi i alt for ringe grad de muligheder, som ligger i informationsteknologien og de nye medier. Vi ser jo, at eleverne hjemmefra ofte har vænnet sig til interaktive tilbud, der findes i spil og på Internettet. Skolerne er nødt til at leve op til de forventninger, siger undervisningsminister Ole Vig Jensen i en pressemeddelelse.