John Hjortshøj

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

I løbet af formiddagen den 22. juni spredtes det triste budskab. John Hjortshøj var på sin 44-års fødselsdag efter lang tids sygdom stille sovet ind i sit hjem, omgivet af sin familie. Utrolig mange mødte om eftermiddagen op for at følge Johns båre fra hjemmet til kapellet.

John Hjortshøj, der var uddannet lærer fra Ranum Seminarium i 1976, fik hele sin lærergerning på Aalestrup Skole.

John var en meget dygtig og engageret lærer, som i sjælden grad formåede at formidle stoffet til eleverne. John stillede krav til sine elever, men han stillede endnu større krav til sig selv. For ham var det vigtigt, at eleverne var så velfunderede som muligt til den fremtidige tilværelse.

Han sørgede også hele tiden for, at hans eget faglige fundament var så godt som muligt ved løbende at deltage i årskurser på Lærerhøjskolen. John fulgte med tiden, og det var derfor helt naturligt, at han blev den ene af skolens to edb-vejledere.

Han havde et godt samarbejde med eleverne og deres forældre. De følte sig trygge ved ham, og endelig var der jo hans gode humør, som gjorde, at det var rart at være sammen med ham.

Kollegerne havde tillid til John, og derfor valgtes han i tidens løb til flere tillidsposter. Da sygdommen meldte sig, var han mødeleder i pædagogisk råd og medarbejdervalgt medlem af bestyrelsen. Alle steder lyttede man, når John fremlagde sagerne. Man vidste, man fik en engageret og grundig belysning af tingene og dermed et godt beslutningsgrundlag. Han var ærlig, loyal og saglig i sit arbejde, samtidig med at det foregik med godt humør.

John engagerede sig også i det lokale liv. Han deltog blandt andet i sport, i det praktiske arbejde ved teaterforestillinger, i bestyrelsesarbejde i hal, i grundejerforening og i daghøjskole.

Det er ufatteligt, at John ikke er mere. Vi vil alle savne ham og hans gode humør på skolen, men vore tanker går også til hans nærmeste Anne Marie, Mette og Stine, for hvem savnet er størst.

'Æret være John Hjortshøjs minde'.

På vegne af kollegerne ved Aalestrup Skole

Arne Eigild Andersen

skoleinspektør